INCUBATOR


Cityplayingfields

         

  • Hackaton
  • Maart 2018
  • 5 verschillende locaties in Rotterdam
  • Little Wotan , Codarts, DIF
5 stedelijke vraagstukken
5 stads-partners
5 teams
5 locaties
5 dagen

5 performances
Voor het oplossen van de stedelijke ‘grand challenges’ van de toekomst is de hoop gevestigd op samenwerkingsvormen tussen de zogenaamde ‘Quadruple helix’  (overheid, ondernemers, wetenschap en burgers).

Meer en meer wordt er door visionairs en beleidsmakers verondersteld dat deze hybride ‘teams’ moeten worden uitgebreid met kunstenaars en/of  makers uit de creatieve industrie. Dit vanwege hun verbeeldingskracht, vermogen tot samenwerken en probleemoplossend vermogen.

Little Wotan onderzoekt de DO’S & DONT’S van de city-hackaton.

’Incubator’ is een 5 daagse- broedplaats waarin een team kunstenaars, muzikanten, circus-performers en theatermakers gaat samenwerken met hackers, ondernemers, wetenschappers, sociologen, game-designers en dwarsdenkers.

Elk team wordt gekoppeld aan een professionele partner in de stad met ieder hun eigen (duurzame) missie/visie. In 5 dagen tijd wordt er gewerkt aan een city-hack; een oplossing voor een stads-casus.

(De eerste Rotterdamse Incubator vond in 2017 plaats. Op basis van dit succes creëren we nu 5 hybride teams die aan stadspartners gekoppeld worden.


“We are all on the dreamteam, and it’s your job to invent the future“


(Jane McGonigal)LITTLE WOTAN ©