MUSIC

         

How we sound


  • Ben van Bueren / Arlon Luijten
‘Huiscomponist’ voor Little Wotan is Ben van Bueren. Samen met Arlon Luijten maakte hij de muziek voor o.a. The High Potentials , Mammoet, Bear V Shark, Shelter, Orfeo, Parsifal PLayingfields Deel I, II en III, Ring of Resilience ; Het Oordeel van de Knikkerbaan, BEAST, Götterdämmerung - Het Vernietigingsfeest.

Hun samenwerking kenmerkt zich door het speels inzetten van de verschillende functies  van muziek in verschillende contexten: concertant, vertelling, muziektheater, opera en games.

Ze gebruiken graag grote contrasten tussen pop, opera, muzak, broadway-musical en elektronica. Een zorgvuldige verzorging van de relatie tussen tekst en muziek staat daarbij voorop.


PARSIFAL: The GardenCirculate - Fragment

Gebaseerd op Wagner's leitmotieven (Parsifal) en Jane Mcqonigal's TED-talk over serious gaming.
Zang : Club Gewalt


BEAR v SHARK:: "The game"

Gebaseerd op het boek 'Bear v Shark' (Neil Postman) en 'We amuse our selves to death'  - (Neil Postman).
Over het vinden van zingeving (en afleiding) bij een gevecht tussen een virtueel geanimeerde beer en een virtueel geanimeerde haai, echter dan een echte beer en een echte haai. het gevecht wordt gehouden in de Darwindome, te Las Vegas.
Zang: Yorick Heerkens , Jorien Zeevaart, Shani leidermann, M.A. Whitside.


BEAR v SHARK: "Palpable"

Een zoektocht naar echte gevoelens in een wereld waarin alles nep is. "zal het gevoel tastbaar zijn?"BEAR v SHARK: "Filthy"

Over sex met een haai. Dat niet vies is, maar oprecht en mooi.BEAR v SHARK: "It feels good to be part of something.."

Omdat het fijn is ergens bij te horen.


BEAST: "P.U.P." STAAT NIET IN SOUNDCLOUD!
P.U.P. leeft samen met haar vader in het moeras. Vader is stervende. Ze droomt van de beesten, die ooit ingevroren waren in het ijs, maar nu op zoek zijn naar haar vader.


“This is not filthy, but genuine and beautiful“


(Mr Norman in ‘Bear V Shark’)
LITTLE WOTAN ©